29/9/06

ENS HAN PASSAT LA MA PER LA CARA

Estic escoltant la ràdio mentre treballo a l’ordinador. Parlen de la presentació aquest matí a Manresa del Centre d'Innovació en Productivitat de Microsoft i entrevisten al Sr. Carles Grau, director de Microssoft Catalunya. De les seves paraules es desprèn la importància del Centre, que tindrà com a missió millorar la productivitat a l'empresa privada i a l'administració mitjançant l'impuls de l'ús de les tecnologies de la informació.
.
Això em fa pensar en el que he vist aquest matí, quan he acompanyat al candidat a l’alcaldia de Mataró per CiU, Joan Mora, a l’acte de presentació i signatura del conveni a Manresa. No recordo, a Mataró, una signatura que hagi aixecat aquesta expectativa. Empresaris, polítics, tècnics, mitjans de comunicació han acudit a l’esdeveniment. Només era una mostra del que pot atraure la inversió d’un milió d’euros per a la capital del Bages.
Fa només sis mesos, Mataró, amb Vilanova i el districte 22@ de Barcelona, era candidata per acollir el Centre. Inicialment es va descartar Vilanova, Mataró, segons els responsables locals, va ser desestimada per la decisió política d’ubicar-lo a Barcelona. Però avui hem conegut la veritat. Fa cinc mesos, l’actual alcalde de Manresa, que substituïa a Jordi Valls, actualment Conseller de Treball i Indústria, del que depèn el Centre d'Innovació i Desenvolupament Empresarial (CIDEM), organisme encarregat de trobar ubicació al Centre, va rebre una trucada per explicar-li el que estava en joc. Segons les seves pròpies paraules, des d’aquell moment es van posar a treballar immediatament per no perdre el tren. I a Mataró? Qui ha treballat per no perdre el tren? Qui ha anat a cercar la col·laboració d’empreses i institucions? Quin pes tenen els membres del nostre govern municipal davant els seus companys de partit?
.
Mentre nosaltres tot just tenim el terreny i un projecte, a Manresa tenen un Centre Tecnològic al costat de l’Escola Universitària Politècnica i estan treballant en el futur Parc Tecnològic de la Catalunya Central amb altres ajuntaments del Bages i al costat d’institucions privades com Caixa Manresa i Cambra de Comerç. Una vegada més, ens han passat la mà per la cara i hem col·leccionat una nova oportunitat perduda.