11/9/06

EL FOSSAR DE LES MORERES


Al fossar de les moreres
no s’hi enterra cap traïdor.
Fins perdent nostres banderes,
serà l’urna de l’honor.
.
Els actes al Fossar, cada 10 de setembre, acostumen a ser els primers i més reivindicatius de tots els grups polítics nacionalistes, doncs els altres normalment ja no hi van.

Enguany, en el torn de Convergència i Unió van intervenir-hi en Pep Moliné, secretari general de la Unió de Joves, en Jordi Cuminal, secretari general de la JNC, Josep M. Pelegrí, secretari general d’UDC i Felip Puig, vicesecretari general de CDC i portaveu de CiU al parlament de Catalunya. Els parlaments anaven pujant de to a mesura que canviava l’orador, de manera que Felip Puig va ser el més contundent.

Al final de la seva intervenció, després de reclamar un “pacte amb sentit de país, amb la visió d’estat que encara no tenim, per aconseguir un bon desplegament de l’Estatut. Un pacte nacionalista aquí, per aconseguir un bon pacte allà”, Puig ha dit que “ens han intentat destruir, ens han intentar diluir, fer callar, arruïnar, enganyar i ens han intentat fer renunciar, i no se n’han sortit. Malgrat tot, som i serem!” ha dit Puig. I és per això que ara cal “un president per a tot el país i un govern nacionalista fort, eficaç; que porti estabilitat, tacte, que pacti amb l’Estat respectant el Parlament i que respongui i escolti a la societat a qui serveix”. “Un Govern que no depengui de l’espanyolisme de doble cara”. Com deia Puig, a Convergència i Unió “estem preparats, amb una nova generació, per posar-hi voluntat, coratge i passió”.