23/6/06

CAP A CASA


Fa només quatre dies que deia: “Quan uns no et volen i els altres passen de tu, el millor que pots fer és anar-te’n cap a casa”. Doncs sembla que Pasqual Maragall ha pensat el mateix que jo li deia i així ho ha fet saber avui a tot Catalunya.

Una vegada més ha estat El Periodico el mitjà de comunicació que ha publicat en exclusiva la notícia, tots els altres han hagut d’esperar al dia següent. Era la matinada quan Pascual Maragall anunciava al seu partit, per evitar la imatge que era Zapatero qui li demanava, que no es tornaria a presentar. Només el diari dirigit pel germà del portaveu del govern ho va saber a temps per publicar-ho a l’edició del dia següent. Millor que tenir amics a tot arreu deu ser tenir-hi germans.

Maragall diu que ha acomplert els seus compromisos i que ha assolit els objectius que s’havia proposat. No ho tinc tan clar, personalment crec que han estat dos mesos d’un govern ple de desgavells i desavinences, en que cada partit ha anat a la seva en la part del pastis que li va tocar el dia de l’acord, sense lideratge. Malgrat tot, és veritat, com diu Felip Puig, que se li ha de reconèixer a Maragall que ha estat l’alcalde dels Jocs Olímpics i el president del Nou Estatut. Si més no, la història el recordarà per aquests fets i la mala gestió passarà a segon pla.