16/5/06

S’HAN QUEDAT SOLS

Avui, a l’ordre del dia del Ple del Consell Comarcal del Maresme, hi havia un punt per a l'aprovació del conveni de col·laboració entre el Consell i l’empresa Barcelona Regional per a la redacció dels estudis de traçats viaris al Baix Maresme i l'Alt Maresme. A priori no havia de ser un tema conflictiu, venia de la Comissió de Mobilitat, on havia estat acordat per unanimitat. Però, davant la sorpresa de tothom, el Sr. Josep Jo, president del grup socialista, ha fet una intervenció totalment fora de context que podeu trobar al web del PSC. Per cert, l’hora d’actualització de la pàgina és anterior a la de la lectura del manifest socialista per part del Sr. Jo.

La postura del PSC, tan lícita com la de qualsevol altra força política, anava en la mateixa línia que l’article que l’alcalde de Mataró publicava ahir a El Punt. El problema està en que avui el Grup Socialista al Consell Comarcal del Maresme ha trencat el consens en que s’estava treballant des de feia més de dos anys a la Comissió de Mobilitat. Segurament als “governs amics” de la Generalitat i de l’Estat no els interessa haver de donar resposta a una proposta que comptaria amb el recolzament de tots, i és per això que el Delegat del Govern a Catalunya, Sr. Rangel, encara no ha contestat a una sol·licitud de la comissió per entrevistar-s’hi.

El Sr. Jo s’ha resistit a retirar el manifest sobre una qüestió que no era l’objecte del debat en aquell moment i ha fet prevaler l’interès del seu grup en deixar constància d’un posicionament diferenciat sobre la mobilitat, però s’ha quedat completament sol. Tots els grups, tan del govern, com de la oposició, han criticat l’oportunisme desmesurat del PSC i ara la continuïtat de la Comissió perilla seriosament. Els socialistes han preferit quedar-se sols defensant un posicionament partidista que trobar una sortida consensuada a les infrastructures del Maresme.
Recomanació (17/05/2006)

Si us interessa aquest tema, us recomano llegir el post que Montserrat Candini, Consellera Comarcal per CiU i Secretaria de la Sectorial de Infrastructures, Medi Ambient i Habitatge de CDC, escriu avui en el seu Weblog.