8/5/06

REACCIONS

He vist que responsables polítics han reaccionat al que escrivia ahir sobre “civisme i seguretat ciutadana”. I observo que no els ha agradat i ho qualifiquen de “pixar fora de test”.

En primer lloc, lamento que els fets no es limitessin a un sol recorregut. Més tard vaig poder observar que a la plaça de les Tereses hi havia altres entitats i empreses i l’edifici on hi ha la seu del PSC i de la UGT que també han estat víctimes del vandalisme, ja que aquests fets no poden ser qualificats d’altra manera i en cap cas són un acte reivindicatiu.

He de confessar que en el moment de fer el primer escrit i lamentar que la policia no actués ja se’m va passar pel cap que podia haver estat pitjor el remei que la malaltia, en el cas que es produïssin enfrontaments entre els agents i els “manifestants”. Però el cert és que l’única cosa que podem constatar és la destrossa feta en espais públics i a la propietat privada i tal vegada el que calia era prevenir. Atès que la majoria dels autors van arribar de fora de Mataró i van anar avançant cap a la plaça Gran potser no se’ls havia d’haver deixat arribar tan lluny.

En tot cas, accepto la crítica, tot i que no és cert que el que deia anava adreçat als professionals, sinó que em dirigia als dirigents polítics. Es diu que “es va fer un treball exemplar que permetrà actuar amb més diligència la justícia”, doncs, si és així, estarem amatents a quines seran les sentències.