28/5/06

CAP DE SETMANA ATAPEÏT

Rellegint diaris de la setmana, he trobat un escrit de Josep Gispert a La Vanguardia en que analitza un article que el President Pujol publica al butlletí digital del Centre d’Estudis Jordi Pujol per analitzar el procés d’independència de Montenegro, que pertany al text d’una conferència sobre “El procés d’independència dels nous Estats europeus”. La lectura del text provoca una reflexió interessant sobre el nou Estatut i volia escriure quatre ratlles, però com que tenim tota una campanya per l’Estatut per davant, i aquests dies han pasta moltes coses en l’àmbit local, he decidit deixar quatre notes sobre tot això que està passant.


Enquesta al diari
Que no se m’enfadin els periodistes, però a part que, com algú ha dit, falta encara un any per a les eleccions municipals, no es poden treure conclusions d’un treball fet consultant només a vuitanta persones, d’una ciutat de cent vint mil habitants, i més quan la gran majoria estan significades políticament o pertanyen a entitats que mantenen alguna relació amb l’ajuntament i el seu interlocutor és el govern municipal.
El treball, que publica el diari
El Punt, està molt ben presentat com opinions de personatges de la vida ciutadana, però hi sobren els percentatges i el titular, que correspon més al que seria el resultat d’una enquesta científicament ben realitzada.

Renúncia del regidor Bargalló
Amb la renúncia d’en Genís Bargalló serà la cinquena substitució al Consistori de Mataró en aquest mandat. Només Iniciativa i Convergència i Unió mantenen els mateixos regidors des del 2003. El cas de Joan López és a part, perquè els canvis a l’oposició tenen una rellevància relativa, però els quatre del govern han suposat quatre canvis de cartipàs. En el cas d’Esquerra suposa la substitució de tots els seus regidors i dos canvis de portaveu del grup.
Quan els polítics no en fan de la seva activitat pública la seva professió és inevitable i molt respectable el que li ha passat a en Genís, però això no vol dir que NO representi una nova crisi de govern, un cartipàs nou amb la corresponent revisió de l’acord de govern pel que fa la distribució de competències, l’aprenentatge d’un nou regidor i la resituació d’algun altre. Tot plegat un desgavell que paguen els ciutadans.



Reconeixement a Ramon Camp
A nivell local trobaríem més d’un militant de Convergència mereixedor d’un reconeixement pel que ha fet per la ciutat, crec que el Sr. Josep Beltran, en Pepito, seria el cas més clar, no només per la seva tasca com a cap de llista al 1983, sinó per iniciatives com el Port de Mataró. Però ningú més que en Ramon Camp ha tingut una projecció nacional com ell. A més dels anys que ha estat regidor municipal, va ser regidor de joventut en el primer mandat democràtic, la seva labor com a diputat ha estat excel·lent. Secretari primer de la Mesa, Portaveu de CiU en moments difícils i ara Vice-president segon del Parlament. També ha tingut importants responsabilitats al partit, com a membre de l’Executiva Nacional va ser Secretari d’Organització i Secretari General Adjunt.
La tossuderia d’en Ramon han fet possible l’autopista, lliure de petge, entre Mataró i Granollers i el nou
Hospital de Mataró. En aquest darrer cas, el mèrit és compartit amb l’actual president del grup municipal de CiU, Joaquim Esperalba.
Per la teva feina per Mataró i per Catalunya i per la teva amistat, moltes gràcies.

Inauguració d’un espai Cívic a Cerdanyola
Ahir, el barri de Cerdanyola va guanyar un nou espai cívic, del que n’està molt mancat. És un espai relativament reduït, però ben situat, molt ben distribuït i amb molta llum. Com molt bé ha dit l’alcalde en el seu discurs, pràcticament només en català, ara toca omplir-lo de contingut.
L’Associació de Veïns, que sempre ha estat molt reivindicativa té una oportunitat de créixer i fer bona feina pel barri.
Felicitats !!


Festa a Cerdanyola
Aquesta mitja nit, la música i la llum s’han aturat una estona a la plaça Onze de Setembre per donar pas al Pregó de la Festa del barri de Cerdanyola. Enguany l’encarregat de llegir el pregó ha estat un xicot que va arribar a casa nostra fa dotze anys, ell mateix ha dit que venia d’una realitat totalment diferent, però, amb un català perfecte, que no ha deixat en tota la seva intervenció, ha demanat als que com ell han vingut de fora, i als que vindran d’ara en endavant, que no només sentin agraïment per ser acollits per la ciutat i pel barri, els ha demanat participació, col·laboració i implicació. Són actituds que moltes vegades ens falten fins hi tot als que hem nascut aquí.
L’experiència ha estat una iniciativa de l’Associació de Veïns del barri, que està treballant, com moltes altres entitats, per la integració de tothom a la nostra societat, fins i tot sense el recolzament que caldria esperar de l’administració, com en el cas de la Festa Intercultural que organitzen també aquests dies.
Una vegada més ... Moltes Felicitats !!