18/4/06

MALES NOTÍCIES

Arribo a casa després d’una reunió i, abans de dir-me el resultat del partit que estava jugant el Barça, els meus fills em diuen: “tu sabies que els Oscar han tancat?” No, no ho sabia (La notícia m’ha agafat per sorpresa). “Com ho sabeu?”, he preguntat. “Ho diu el Capgròs”.

Quan he pogut m’he connectat a internet i ho he llegit. Sembla que no era la única persona que no ho sabia, tot i que els treballadors ja feia temps que temien aquest desenllaç.

Mataró perd l’única sala de cinema que tenia i perd un agent dinamitzador en perjudici del comerç urbà i de l’activitat econòmica en general. Perdem l'únic espai de la ciutat on es feia cinema en català i nou persones perden el seu lloc de treball. Ara ens haurem de preguntar si algun responsable municipal s’havia preocupat d’ells i de la seva continuïtat. La majoria no tenim prou informació, però quan fa pocs dies, en un Ple Municipal, el regidor de cultura anunciava els acords per passar pel·lícules en català segurament havia d’haver parlat de la situació de les sales. Hi ha qui es preocupa per noves instal·lacions comercials a llevant, que està bé sempre que es faci sense perjudicar-ne d’altres d’existents i tractant-les amb igualtat de condicions, i no fan, aparentment, res per ajudar a mantenir l’única sala de cinema que té la ciutat.