15/2/06

UN GRAN HOSPITAL (I)


El 12 de desembre de 1998, el Molt Hble. Sr. Jordi Pujol, a les hores President de la Generalitat, va inaugurar l’actual Hospital de Mataró, dotant a la comarca del Maresme, i més concretament a la ciutat de Mataró, d’una assistència hospitalària d’alta qualitat.

Es tracta d’un projecte sanitari impulsat per Ramon Camp, diputat de CiU, i el que va ser gerent del Consorci Hospitalari de Mataró, primer òrgan nascut de la fusió de l’antic Hospital i de l’Aliança, el Dr. Joaquim Esperalba. Tot i l’actitud negativa de l’alcalde Mas, que el Nadal del 1989, deia: ”Fins i tot els negres de Moçambic saben que no es farà un nou Hospital”. El 12 de febrer de 1990, el conseller Xavier Trias anunciava la construcció de la infrastructura.

Ara, fa molts pocs dies, he estat, per primera vegada usuari directe d’aquest equipament. He de dir que, a més de les instal·lacions, la qualitat professional i humana del personal, tot i la pressió que suporten, és excel·lent. Les atencions rebudes pels pacients són extraordinàries i corresponen a un centre d’alta qualitat. Moltes gràcies a tots!

Per acabar, vull demanar als actuals responsables de la ciutat i de la sanitat catalana que es plantegin l’ampliació de l’Hospital. S’ha fet petit! Hi va néixer? Mataró i el Maresme han crescut desmesuradament? Tan sa val! Cal pressionar, des de Mataró i des del Maresme, perquè la manca de llits i de personal no malmetin un equipament del que tan orgullosos podem sentir-nos.