26/2/06

LAMENTABLE !

Lamentable! Aquest és l’adjectiu que més s’escau a la imatge que aquesta setmana han donat determinats polítics davant l’afer de les enquestes.

Us heu preguntat per què cada vegada que el govern tripartit de Catalunya es troba entre les cordes, o que augmenta la valoració del principal líder de l’oposició, apareixen afers de comissions o d’enquestes? Us heu preguntat per què el mitjà de comunicació (escrit) encarregat de fer la feina bruta és sempre el mateix?

És lamentable veure com els partits que donen suport a l’actual Govern de Catalunya (el de la campanya amb una “C” de color vermell que recorda molt a un dels partits que el componen) estan abocats a fer d’oposició de l’oposició. I per què no dir-ho? Va ser igualment lamentable el paper dels dos polítics protagonistes del cara a cara que va organitzar el programa de TV3 La nit al dia.

Tots els governs democràtics, també els municipals, fan enquestes per conèixer els temes que més preocupen a les ciutadanes i a els ciutadans, així com el grau de satisfacció de l’obra de govern. Malauradament, hi acostuma haver un rerafons per saber que s’ha de fer per conservar el poder, però tothom ho justifica amb la intenció de millorar la gestió i donar millor servei al ciutadà. Si n’hi ha de massa barroeres, partidistes o que no es fan públiques adequadament, cal denunciar-ho. Això és el que va fer veure que feia ICV, tot i que ho havia d’haver fet quan, qui les va ordenar, era al poder. Però les accions de desprestigi, per una i altra banda, que s’han iniciat amb la complicitat d’algun mitjà, només aconseguiran augmentar el rebuig cap a la classe política. En definitiva, no estan fent cap favor a la democràcia, ben al contrari, aconseguiran un més elevat grau de “passotisme” general.