5/4/12

Defensar el nostre Patrimoni és defensar la nostra Ciutat








Mataró és una ciutat viva, en transformació constant i amb un patrimoni cultural de primer nivell que s’inicia ja en l’època romana, passant pel barroc i l’arquitectura colonial, fins arribar al modernisme de la mà de Josep Puig i Cadafalch. La capital del Maresme es fa singular en múltiples camps: l’artístic, l’històric, l’etnològic, l’arqueològic i el relatiu al patrimoni natural, des del mar fins a la muntanya, passant per l’excel·lent oferta gastronòmica amb productes propis de la terra. Descobrir Mataró a través del seu calendari lúdic, festiu i paisatgístic és també passejar-se i participar del seu patrimoni cultural, distinció que atorga l’Ajuntament de Mataró a totes aquelles manifestacions i expressions dignes de rebre aquest reconeixement.
Aquest 2012 recordem i celebrem el desè aniversari de la distinció institucional de la Desfilada dels Armats deMataró, de la qual gaudim cada Setmana Santa, mataronins, maresmencs i visitants, com a Patrimoni Cultural de la Ciutat, Les desfilades i representacions d’una de les entitats de més pes a la ciutat, datada de l’any 1705.
El Patrimoni Cultural de Mataró s’ha de mantenir, ampliar i enriquir, però també mimar a través d’associacions de tant caràcter com els Armats. Des de l’Institut Municipal d’Acció Cultural ens sentim amb el deure i l’obligació de vetllar i ampliar el nostre patrimoni, que al cap i a la fi, no deixa de ser el nostre propi caràcter, allò que ens fa diferents i especials.
Que per molts anys ens seguiu acompanyant a través de les vostres manifestacions públiques i el vostre treball més íntim i privat.


Publicat a la revista número 14 dels Armats de Mataró