25/11/11

Dia Internacional contra la violència de gènere

Hauríem de poder parlar d’una societat madura i responsable, però no ho podem fer mentre en el si d’aquesta societat es continuï maltractant o traient la vida a una sola dona. I, dissortadament, en són moltes, massa, les víctimes de violència de gènere encara avui, al Segle XXI.
.
El conjunt de la societat hem de lluitar contra aquesta deplorable injustícia, perquè volem una societat justa, una societat amb igualtat d’oportunitats per a tothom i una societat respectuosa, en què l’ésser individual pugui viure en llibertat, sense témer per la seva integritat física o la seva vida.
.
Per això, és important que posem l’accent en la prevenció de la violència de gènere i en la protecció d’aquelles dones que, malauradament, avui són víctimes d’aquest malson. Protecció que també hem de fer extensiva als infants, testimonis dels maltractaments en el nucli familiar, perquè ells també en són víctimes. De la mateixa manera que hem d’actuar amb absolut rigor en la persecució del tràfic d’éssers humans i contra l’explotació sexual. I tampoc podem oblidar les altres formes de violència, aquelles que no deixen marques físiques però no per això són menys agressives, la violència psicològica i la violència econòmica, com altres formes d’atemptar contra la dignitat de les dones.
.
Les dones i els homes de Convergència Democràtica de Catalunya som uns ferms defensors dels valors de la llibertat, la justícia social, el respecte i la igualtat d’oportunitats i continuarem treballant per eradicar aquesta xacra social, que és causa de maltractaments, i en molts casos mort, de molts éssers innocents en el si de la nostra societat.
.
.
Sectorial d'Igualtat i Drets civils
Novembre 2011