20/4/11

Rebequeria infantil al Port de Mataró


Llegeixo aquest dies la rebequeria del Govern Municipal, que no pas de l’Ajuntament de Mataró, com publica algun mitjà, pel nomenament d’en Joan Mora com a membre del Consell de Govern del Consorci del Port de Mataró.

Efectivament, el consell està format per sis persones nomenades per la Generalitat, que va apostar pel projecte des de l’inici, amb un govern de CiU al capdavant, i per quatre persones nomenades pel govern municipal, que, amb Manuel Mas d’alcalde, va posar uns quants pals a les rodes perquè el Port fos una realitat, apuntant-s’hi, això sí, quan es va inaugurar. Tothom recordarà el que va costar que s’arrangessin els accessos al Port que corresponien a l’Ajuntament.

No vull continuar sense fer un reconeixement al Sr. Josep Beltran, doncs sense ell, encara avui no tindríem port.

És cert que amb el tripartit governant a la Generalitat, el Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Mataró i, conseqüentment la totalitat dels representants garantits a diversos organismes, els partits van fer un acte de generositat i van permetre, sempre que el nom els hi agradés, que altres tinguessin alguna persona propera a consorcis com el del Port o el de l’Hospital. Això s’ha de reconèixer.

Però també és cert que els que han governat Mataró els darrers 32 anys mai han consultat a ningú a l’hora de nomenar representants i, a més, sempre els han posat d’un perfil més polític que no pas tècnic. Feu una ullada als nomenaments d’aquest mandat per part de l’alcalde Baron i el seu equip: Alicia Romero (PSC), Ramon Bassas (PSC), Antoni Guirao (ICV) i Sergi Penedès (ERC).Tots regidors i nomenats sense cap mena de consulta ni coneixement dels altres grups.

Vist tot això, a què ve ara la sorpresa perquè un nou Govern de Catalunya nomeni noves persones per representar-lo?  A cas, el president del segon grup, en nombre de regidors, de l’actual Consistori no pot tenir res a dir en un lloc tant estratègic per a la ciutat com és el Consell de Govern del Port? Per què es demana consens, quan el comportament habitual del govern de Mataró, pel que fa a nomenaments, és de ni tan sols informar?

Finalment, pel que fa a l’expressió “nou càrrec” que algú ha publicat, no sé si el Sr. Bassas com a vicepresident percep alguna quantitat, però puc garantir que els vocals no en veuen ni cinc. No estem parlant de cap càrrec, sinó d’una representació.

Alguna cosa deu estar passant quan alguns s’exciten amb tant poca cosa i agafen aquestes rebequeries  a poc més d’un més d’unes eleccions municipals.