5/2/11

Ple de febrer

Una vegada celebrat, dijous passat, el Ple Municipal del mes de febrer només queden tres sessions més per finalitzar el mandat.

És ben cert que el temps passa volant, però no pas als plens. Aquest, per exemple, va ser de més de cinc hores, de les quals (aquest és el problema) gairebé dues i mitja van ser per tractar temes que no són competència de la corporació municipal.

La llei d’estrangeria, els desnonaments, les pensions,... aquests són alguns dels temes que han de resoldre els parlaments català i espanyol i que consumiren prop del 50% del temps del Ple sense que això serveixi per resoldre res. Curiosament, o no, la CUP, que ha decidit no participar a la política catalana i, per descomptat, encara menys a l’espanyola, utilitza el Ple de parlament encara que només sigui amb finalitats propagandístiques. Per part seva, ni una sola pregunta de control municipal i, això si, una proposta no massa treballada per a l’organització d’actes de reconeixement. Tot i que, les persones a qui es proposa de fer-los – tot s’ha de dir – en siguin dignes mereixedores.

Per ser final de mandat, diversos punts per canviar o nomenar representants a organismes autònoms i empreses, en part a causa dels problemes interns pels que passa el PP mataroní.
De entre els dictàmens del govern destaca l’aprovació definitiva del pressupost. Un document que CiU ja va dir el desembre passat que evidència que ens trobem al final d’un cicle. Molta estadística per fer veure que s’accepten al·legacions, quan analitzant amb detall la resposta queda clar que això no és cert. Càlculs falsejats o sense demostrar sobre el cost de les propostes de l’oposició. Tot plegat excuses de mal pagador, per fer una sortida endavant i distreure el personal fins les eleccions municipals, però... què passarà a partir de l’11 de juny quan es constitueixi el nou ajuntament.

Per acabar, i encara que sigui a tall d’anècdota o simplement per deixar-ne constància. El mes de febrer de 2011 ha estat el primer que s’ha celebrat amb la foto d’Artur Mas com a President de la Generalitat de Catalunya al costat de la del Rei Espanyol. El de gener es va fer sense foto.