30/11/10

El canvi ja és aquí. Véns?

Els resultats a Mataró han estat calcats als de Barcelona. Tot és obert.

El canvi ja és aquí. Véns?



26/11/10

Queda molt poc per a què, junts, fem el canvi realitat

Només queda un dia per poder fer possible el canvi que Catalunya necessita i que tants i tants catalans reclamen.

Avui és el darrer dia de campanya, una campanya intensa al carrer, que no m’ha deixat temps pel bloc. Són molts els temes començats i que no han acabat reflectits en un post, però és igual, demà passat, si els ciutadans i ciutadanes de Catalunya van a les urnes i agafen la papereta que representa el canvi, el progrés de debò, la de CiU i l’Artur Mas, la il•lusió retornarà i, amb ella, el reconeixement i el respecte que, a l’Estat i a Europa, Catalunya mereix. Tornarem a ser un país amb personalitat, capaç de sortir ell sol de la crisi que tenim a sobre.

Però encara queda un acte important: el Míting final al Palau Sant Jordi. AVUI A 2/4 DE 8 DEL VESPRE. Encara hi ets a temps. Vine amb nosaltres !
.

25/11/10

Dia Internacional contra la violència de gènere

Foto JV (Capgròs.com)

Com vaig fer el 25 de novembre passat i els anteriors, vull sumar-me a la commemoració del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, tot i que per a mi és millor l’expressió “violència de gènere”.

La violència de gènere ha estat durant molt de temps arrelada en la nostra societat, de forma que, a hores d'ara, encara ens costa identificar-la. Quan finalment ens adonem passa a denominar-se problema social, entès com aquell que el pateix de manera sistemàtica un tipus de col•lectiu. Sortosament, l'existència dels grups feministes ha ajudat a assenyalar aquesta nova realitat i, juntament amb altres agents socials, com els mitjans de comunicació i les associacions de defensa dels drets humans, han aconseguit identificar aquest greu problema.

L'any 1993, l'ONU va reconèixer els drets de les dones com a drets humans i va declarar que la violència contra les dones suposa una violació dels drets humans. L'any 1995, a la Conferència de Beijing de l'ONU, el fenomen de la violència de gènere es va consagrar internacionalment com un problema social.

Es va escollir el dia 25 de novembre, com a Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva y Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo ala República Dominicana. Els seus cossos destrossats van aparèixer al fons d’un precipici. Des de llavors, aquestes dones han estat un símbol de lluita i resistència.


Els regidors de Convergència i Unió a Mataró vam donar suport, en el darrer Ple Municipal, al Manifest elaborat per les entitats municipalistes i les diputacions catalanes i, avui, en Joan Mora, president del Grup Municipal, deixa constància al seu bloc del Manifest elaborat des de CDC.

Recomano també la lectura del post de l’exconsellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Carme-Laura Gil.

El canvi té un protagonista: tu!

3/11/10

Se’ls veu el “plumero”

Si ahir era el Pla pels “ni-ni”, avui són les bonificacions als peatges de la C-32, que el Pacte per la Mobilitat al Maresme establia que havien d’entrar en vigor a partir del segon semestre de 2010 i s’apliquen 4 mesos més tard, a les portes de la campanya electoral. La mesura s’ha tornat electoralista i, com ja ha dit Josep Rull, Portaveu d’Infraestructures de CiU al Parlament de Catalunya, a“deixa al descobert la poca determinació del Tripartit en matèria de peatges i la nul·la voluntat d’acabar amb el greuge que pateix Catalunya".

Queden lluny les imatges de la consellera Tura quan era alcaldesa de Mollet mobilitzant a la gent davant les barreres del peatge, fent sonar els clàxons, com lluny queden també les consignes d’ICV que cridava que Els peatges els pagui Rita”.

Anunciant avui la seva aplicació, la mesura perd valor, sobretot si tenim en compte que s’esperava la seva plicació el passat dia 1 de juliol, i es converteix amb una altra acció desesperada per evitar l’ensorrament total dels partits que donen suport al govern tripartit de la Generalitat, especialment el majoritari, que representa el Sr. Montilla.

Encara recordo les paraules del president del Consell Comarcal en una de les darreres sessions plenàries, que, interpel·lat per un grup de l’oposició, responia que vam ser ingenus de creure que el segon semestre de l’any equivalia a dir el primer de juliol i defensant al Conseller Nadal, afirmant que fins el 31 de desembre no acabava el termini per aplicar la mesura, referint-se al pacte signat el mes de març d’aquest any entre la Generalitat i Consell Comarcal del Maresme.

2/11/10

Montilla a la recerca desesperada del vot jove

Quan només falten 26 dies perquè pel canvi al govern de Catalunya, el tripartit inicia campanyes a la desesperada per captar el vot dels joves que no han trobat feina i tampoc estan estudiant, els anomenats “ni-ni”.

Amb les eleccions convocades, amb totes les enquestes en contra i amb el ministre que res a sabut fer per aturar l’atur a Espanya a la seva candidatura, el Sr. Montilla destina 20 milions d’euros (que no té) a una mesura que recorda promeses electorals de Zapatero com els 400 euros que s’ha vist obligat a suprimir abans d’acabar la legislatura per manca de diners a la caixa.

Ningú pot amagar una intenció clara de comprar el vot de 154.000 joves catalans que es troben en situació de “ni-ni”, després que ni el tripartit, ni el govern del PSOE a Espanya hagin estat capaços, en vuit anys, de col•laborar amb les empreses per crear nous llocs de treball.

Aquesta nova acció del tripartit no fa altra cosa que confirmar, una vegada més, la necessitat d’un canvi al front del govern de Catalunya. Necessitem canviar la improvisació a la desesperada per conservar la cadira per un lideratge seriós que reactivi l’economia en lloc de donar subvencions que després no podrem pagar.

1/11/10

Festa Castellera a Vilafranca

Estar a la plaça havia de ser impressionant, però la majoria ens miràvem els castells de la Diada de Tots Sants a Vilafranca des de Casa, alguns amb un constipat que ens tenia fora de circulació. Però la pell sens ha posat també de pell de gallina al veure l’actuació dels Verds i, sobretot, quan els de casa, els Capgrossos de Mataró, han aconseguit descarregat la torre de 9 (2d9fm).

Felicitats Capgrossos !!