6/7/10

Polítiques d’Habitatge i també imatge corporativa

Avui s’ha presentat a Mataró HABITATGE/CAT BLOC, una exposició itinerant que ja ha visitat més d’una dotzena de poblacions de Catalunya.

La mostra pretén, a més d’explicar tot el que la Generalitat està fent en polítiques d’habitatge, difondre com es poden demanar tot tipus d’ajuts en aquest camp, ja sigui per a lloguer, compra o rehabilitació.

Qualsevol administració té el deure d’explicar que fa i l’interès de fer-ne propaganda, això ha passat, passa i passarà I, pel que fa al Regidor d’Habitatge i al responsable d’ADIGSA és precisament això el que van fer davant els mitjans de comunicació locals i comarcals. Pel que fa al regidor d’Urbanisme no puc dir el mateix, doncs després de set anys de govern tripartit a Catalunya i més de trenta a Mataró, encara necessita parlar dels altres per dir quatre paraules. El que no explica és en quins pressupostos treballava l’anterior govern de la Generalitat, els esforços per millorar el finançament o les herències rebudes, com és el cas dels edificis del Pla d’en Boet a Mataró, llavors Polígono Espartero i que l’ADIGSA dels governs Pujol va rebre de l’antic “Ministerio de la Vivienda” i en els que va fer un grapat de millores internes i als entorns. És una llàstima haver d’escoltar sempre aquesta cançó de l’enfadós.

Per altra banda, mirant l’interior del vehicle que acull i transporta l’exposició no vaig poder evitar recordar el que CiU va posar de relleu fa mesos, quan va denunciar l’apropiació que el PSC, com a partit gran del tripartit, fa de la imatge institucional de l’Ajuntament i també d’altres institucions del País. Si a l’exterior la combinació entre blanc, negre i vermell ja és visible, a l’interior abunda encara més. Aquest seria, avui, un exemple més a tenir en compte per a la roda de premsa que va fer en Joan Mora per explicar-ho.