20/6/10

Demà, 20J: Mataró Decideix!

De fet, avui, perquè passen pocs minuts de les dotze de la nit del dia 19 i el comptador que ha estat durant setmanes dient-nos quants dies faltaven pel 20J ja està a zero, Mataró decideix si vol la independència per a Catalunya.

Els catalans no necessitem que ningú ens doni la independència, com a nació és un dret que tenim, però si que hem de demostrar que és això el que volem i demà (avui) tenim l’ocasió de fer-ho. A ningú li hauria de fer por que puguem expressar-nos, però hi ha partits que prefereixen ser només observadors i, en tot cas, desmerèixer la gran festa de la democràcia que representar exercir el dret a decidir el futur que volem.

Estic d’acord amb l’Artur Mas quan diu que Catalunya no està prou madura per tirar endavant un referèndum vinculant sobre la independència. Perdre’l suposaria un retrocés molt considerable. Però també penso que les consultes populars que des del passat 13 de setembre s’estan fent per tot el país són un increïble acte de sensibilització i reafirmació nacional, a l’hora d’una manifestació clara del cansament de tothom que viu a Catalunya vers l’actitud d’Espanya cap a nosaltres.

Sabem que hi haurà pocs vots en contra, perquè es mobilitza per activar-lo, però es fonamental que hi hagi una bona participació. Si estimeu Catalunya, si creieu en el dret a decidir dels catalans, aneu a votar!