18/5/10

El Ple rebutja la proposta oportunista i electoralista del partit popular

El Partit Popular es va quedar sol al Ple Municipal defensant una proposta que és oportunista, demagògica i electoralista. Els populars, utilitzant una problemàtica com és la de la immigració, atempten contra la convivència i la cohesió social i posen en perill la continuïtat del Pacte per a la Nova Ciutadania signat per tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró.

El Grup Municipal presidit per Joan Mora va votar en contra de la proposta per tres motius principals: Perquè cal el compliment estricte de la llei, que vol dir empadronar a tothom i que és el Govern de l’Estat qui té les competències per retornar les persones al seu lloc d’origen quan la seva situació és irregular; perquè la convivència i la cohesió social no són valors amb els que es pugui jugar per interessos electoralistes i perquè la mesura del PP portaria a tenir entre nosaltres una població sense cap control sanitari, infants sense poder anar a l’escola i una evident marginalitat d’aquest col·lectiu i, finalment, perquè l’Ajuntament de Mataró es va dotar fa molts anys d’un Pacte per a la Nova Ciutadania que aquest mandat s’ha renovat i tornat a signar, del qual en formen part tots els grups polítics. Pacte que compta amb una Comissió de Seguiment que és el fòrum on s’han de debatre totes les polítiques d’integració i els reptes que la societat actual té davant la problemàtica d’una massiva vinguda de persones d’altres països.

Convergència i Unió defensa, i així ho va manifestar en el Ple de maig, que cal parlar de tots i cadascuns dels problemes que tenim a la ciutat, però això s’ha de fer amb rigor i sense cap tipus de pressió. És per això que aquest Grup Municipal va demanar una reunió extraordinària i urgent de la Comissió del Pacte, la qual, lamentablement, el govern no va convocar fins passat el Ple, per la qual cosa no es van poder evitar les reaccions i els enfrontaments entre diversos posicionaments.