29/4/10

Mesmataro.cat. Els plens a internet

Ahir vam posar en funcionament un nou web que va presentar en Joan, on els ciutadans i les ciutadanes de Mataró podran trobar la gravació íntegre dels Plens Municipals.

A finals d’octubre de 2008, al segon any de mandat i coincidint amb el debat del PAM i Pressupost pel 2009, com a mostra de la transparència exigida des del nostre grup al govern de la ciutat, vam crear el bloc “
Mataró Transparent”, on tothom hi pot trobar un grapat d’informació fins aquell moment desconeguda (des del llistat de subvencions i convenis fins a les taules comparatives dels pressupostos de l’Ajuntament i els seus organismes i societats). Una feina que podem continuar fent i oferint a la ciutadania gràcies a la col·laboració desinteressada de molta gent.

Aquella experiència, que ha rebut el reconeixement de ciutadans i entitats, va obligar al govern de la ciutat a fer un canvi d’actitud i millorar, encara que sempre per darrere de CiU, la seva transparència comunicativa al web municipal.
.
Amb el MésMataró.Cat, com ha dit en Joan a la presentació, “donem un nou pas endavant en la transparència que ens exigirem a nosaltres mateixos si un dia governem la ciutat”, però també oferim als mataronins i mataronines la possibilitat de saber que passa els plens municipals. Des de casa, qualsevol persona podrà cercar aquell punt que l’interessa, ja sigui perquè parlem d’una problemàtica del seu barri o, senzillament, perquè vol anar més enllà del que diem els partits o expliquen els mitjans de comunicació.

El nostre compromís és, sempre comptant amb la disponibilitat de les persones que col·laboren amb nosaltres, que dos o tres dies després de la celebració d’un Ple les imatges es puguin veure al nou web. Personalment, crec que iniciatives com aquesta aporten molt a la transparència política municipal i seria desitjable que es fessin des de la pròpia administració
.