15/1/10

L’alcalde i el primer tinent d’alcalde sota sospita

Sóc incapaç de valorar la repercussió personal que pot tenir per l’alcalde Joan Antoni Baron l’admissió a tràmit de la querella presentada pel fiscal. Però, en tot cas i diferències polítiques a part, em dol que una persona honesta a la que conec fa molts anys estigui passant per moments com aquests. Crec que estava convençut que feia el que calia, probablement perquè està envoltat de gent en qui ell deu confiar i que li devien anar repetint constantment que això era així.

A l’altra banda n’hi ha molts, més dels que segurament ell deu pensar, que creiem que no és així. Molts que pensem que les normes són per a tots igual i que qui les ha fixat ha de ser el primer en complir-les i donar exemple. L’arribada d’uns grans magatzems serà molt important per a la ciutat i pot canviar-la absolutament, però el camí a seguir ha de ser el mateix per a tothom. Mai l’obtenció d’un bé pot justificar una mala acció. És allò de: “El fi no justifica els mitjans”.Com va dir algú fa molts mesos, sinó fos així estaríem davant “l’indefenció dels ciutadans”.

L’afer de Can Fàbregas i de Caralt s’ha portat tant malament com s’ha pogut i l’actual episodi és un més dels que la ciutat pagarà molt cars. El trasllat de la Nau és una capgrossada, però la paralització dels treballs tindran un cost financer elevadíssim. Al final, la ciutat haurà perdut bous i esquelles en aquesta operació. Aquesta és la responsabilitat més important de la qual el govern actual haurà de rendir comptes.

Davant de tot això m’agradaria veure humilitat i ganes de reflexionar tots plegats per sortir-nos-en, però hi trobo un PSC que vol projectar les seves culpes en els altres. Llegeixo, referint-se a CiU, que la seva presidenta diu que varem votar en contra de la catalogació de Can Fàbregas i ara la defensem. Quina manera més estranya de veure les coses! No? Vam votar en contra d’un document amb més de 400 fitxes. Hi devia haver algun motiu més que una única fitxa per votar-hi en contra, oi? ... És evident! També ens retreu que vam oposar-nos al POEC. Més enllà del perquè nosaltres hi vam votar en contra, ells que hi van votar a favor, per què no el compleixen? On són els compromisos signats a l’annex? Per què no faran l’aparcament del carrer Biada com es van comprometre?

És lamentable que ni una sotragada com aquesta hagi servit per intentar acostar posicions i sortir-nos junts dels problemes que té la ciutat.