17/1/10

El canvi està en marxa, de nosaltres depèn fer-lo possible

Avui sessió doble de Consell Nacional, primer el de CDC i seguidament conjunt amb UDC. L’acte s’ha fet a Món Sant Benet, un escenari esplèndid que ha estat escollit pel seu simbolisme.

A la primera sessió hem treballat, com ha dit Felip Puig, amb rigor estalvi i eficàcia. S’ha fet un ràpid repàs a l’activitat parlamentària: Oriol Pujol pel Parlament de Catalunya, Pere Macias pel Congrés dels Diputats i Ramon Tremosa pel Parlament Europeu. Breus intervencions (5 minuts) per poar-nos al dia dels darrers esdeveniments. L’Oriol ha deixat clar que la legislatura estava, a la pràctica, exhaurida i que els partits del govern començaven a voler marcar diferències.

Felip Puig, en qualitat de secretari general adjunt, ha estat l’encarregat de presentar la proposta CEN de CDC per a que l’Artur Mas encapçali la candidatura de CIU a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. Com manen els Estatuts del Partit i per desig exprés de l’Artur, la votació ha estat secreta i el resultat de 361 vots a favor amb només 1 de negatiu.

Després d’això i una vegada s’havien incorporat el companys d’Unió, Xavier Trias, secretari general adjunt de la Federació de Convergència i Unió ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida al Consell Nacional Extraordinari de CiU.

El secretari general, Josep Antoni Duran Lleida, ha presentat la candidatura de l’Artur per encapçalar la llista de CiU a Barcelona i ser el presidenciable de CiU. Els assistents, drets, han donat l’aprovació a la proposta amb una gran ovació. Duran també ha estat l’encarregat d’introduir l’Artur Mas, que ha fet un emotiu i excel·lent discurs.

En la primera part de la intervenció l’Artur ha donat les gràcies a tothom, especialment als que no hi eren. “Gràcies per haver-nos tingut i, sobretot, per haver-nos deixat sentir al seu costat.” en moments difícils. S’ha referit a les moltes i moltes persones que ha anat trobant als pobles de Catalunya i també s’ha referit als que creien que CiU no resistiria a l’oposició i després del relleu del President Pujol. Ha dit que “les nostres causes són invencibles”, perquè son la llibertat del poble de Catalunya i la nació plena catalana. També ha dit que l’’objectiu de CiU ha de ser “aixecar Catalunya, treure-la de la seva confusió i enlairar-la.”

El líder de CiU ha dit també que haurem de parlar de manera que ens fem entendre, de manere directe amb la gent: “Moltes vegades ho fem pensant amb els mitjans de comunicació.”

Ara, el repte de CiU és fer possible el canvi necessari, transformant la necessitat en la il·lusió del canvi. “El canvi està en marxa i només de nosaltres depèn fer-lo possible”.