24/1/10

Any nou Amazic i Dia d’Àfrica, dos actes en un mateix cap de setmana

Ahir a la tarda, responent a la invitació de l’Associació Taghrast, varem assistir a la celebració de l’Any nou Amazic 2960. Hi vam ser una bona estona amb en Joan i la Carolina, acompanyats del president local de CDC.

La llengua amaziga és la tercera més parlada a Catalunya i la història del poble amazic és la història d’un poble sense Estat, com el nostre. Després de França, l’estat espanyol és on hi ha més població amaziga, un poble amb ganes de participar de les nostres tradicions i de parlar la nostra llengua que, a canvi només reclama ser més conegut i més reconegut.

Aquest matí he volgut passar una estona amb els companys del Secretariat Nacional de la Sectorial d’Immigració de CDC a Santa Coloma. Celebraven una jornada sobre Àfrica i del centenar de participants, més del vuitanta per cent eren nouscatalans d’origen subsaharià. L’Àngel i els seus col·laboradors segueixen fent bona feina per construir una Catalunya de tots. També hi era la Montserrat Candini, que ha estat l’encarregada de clausurar l’acte.