21/11/09

CDC celebra el darrer Consell Nacional de l’any

Avui Convergència celebrava el darrer Consell Nacional de l’any, el primer després dels darrers episodis de corrupció.

La sessió ha començat amb un repàs a l’activitat del partit, de la qual destaca l’elecció de Marc Guerrero, membre de la direcció de CDC, com a vicepresident del Partit Liberal-Demòcrata i Reformista Europeu en el Congrés que recentment s’ha celebrat a Barcelona. Convergència, com a partit amfitrió, va ser l’encarregada d’organitzar l’esdeveniment. Seguidament una interessant intervenció d’en David Madí i, finalment, Felip Puig, que, en qualitat de secretari general adjunt, ha estat l’encarregat de tancar aquest primer apartat.

En la seva intervenció, Artur Mas ha parlat de tot el que està essent notícia aquests dies, ha fet un anàlisi polític de la situació, de la forma com ho tracten altres partits i els mitjans de comunicació, explicant com en ambdós casos, el del Palau de la Música i el cas Pretòria, una actuació dins la legalitat i una acusació a persones que fa molts anys que no tenen cap paper, ni institucional ni de partit, ens afecten per de la forma com són utilitzats i tractats.

Però la major part del seu discurs l’ha dedicat a la situació del país, ha dit que cal canviar les polítiques, les prioritats, els estils i els lideratges i que, per fer-ho, no n’hi ha prou amb només un canvi de cadires. Cal també un canvi d’actituds generals. Cal confiança en les pròpies possibilitats de sortir-ne. Només així aconseguirem canviar la situació en que l’actual govern tripartir deixarà Catalunya: més hipotecada, més empobrida i més depenent de Madrid.
En Joan Mora també en parla al seu BLOC.