30/11/09

Avui dos actes molt especials

Al matí he estat al local que el GIMM té al carrer Josep Montserrat Cuadrada. Ens han ensenyat les instal·lacions i explicat el projecte del que ells en diu Pre-centre de Dia. El nom fa referència a la provisionalitat de les instal·lacions al local de l’associació, fins que a mitjans del proper any es traslladin al nou local del carrer Núñez de Balboa.

L’espai és petit, però no per això deixen d’oferir el servei. En aquest moment hi poden acollir vint-i-vuit persones, però l’existència d’una llista d’espera demostra la necessitat del nou local.

El GIMM obra cada dia les portes del seu local tot i els problemes que està travessant a causa del retard en cobrar les subvencions, especialment de la Generalitat.

Estava anunciada l’assistència de l’alcalde i la regidora de Benestar Social, però han presidit l’acte el primer tinent d’alcalde i un representant de la Generalitat. També hi era la Neus Serra, consellera de Serveis Socials del Consell Comarcal.

És admirable l’empenta d’aquesta gent. Són un exemple de tenacitat, constància i ganes de superació. Felicitats !!

Al vespre, una conferència de l’expresident del Parlament de Catalunya, el Sr. Joan Rigol, organitzada per Cristianisme segle XXI de Mataró. Era la tercera del cicle Crisi econòmica,
valors humans i cristians.

Necessitem més homes com en Rigol. El seu discurs tranquil sobre el que ha nomenat la “profunda crisi de valors” que estem travessant dóna esperances per superar-la, fa renàixer la il·lusió. No en va ha dit que “militar en un partit és un acte de civisme”. De les seves paraules es desprenia la fe en la persona. Les seves paraules, gens carrinclones, parlant d’ètica i valors en la política, des d’un de vista cristià semblaven, com ha dit algú, la descripció d’un món ideal i irreal. Però com bé ha dit el conferenciant, depèn de nosaltres que sigui realitat.