10/10/09

Més política, menys partit


Salvador Cardús

Més política, menys partit, és el títol de l’article que avui publica Salvador Cardús. Article que he trobat molt encertat en un moment en que les acusacions a partits i a polítics són cada dia portada dels diaris.

Afortunadament, a la política i als partits hi ha molta gent que creu en el que fa i que treballa, cadascú des del seu ideari, pel benestar de la societat i per aconseguir més llibertats individuals i col•lectives. Fins ara, a més, no hi ha altre sistema millor que el de la democràcia i el dels partits com a eines per organitzar-se per participar-hi.

És cert, però, que la interioritat dels partits està prenent el protagonisme a la política que fan la pròpia organització i els seus líders. Però també és cert que s’ha instal•lat una estratègia mediàtica d’acusacions, quan el que cal és anar al jutjat i perseguir als qui no han respectat les normes i les lleis.

És una llàstima que el mal fer d’uns i la lamentable estratègia dels altres no deixin treballar als que volen fer-ho i, més greu encara, facin que molts, pensant que tothom és igual, decideixin no anar a votar. Cal que el sistema recuperi la confiança del ciutadà i que aquest torni a implicar-se en la política.

Llegiu l’article, però no us conformeu en donar-li la raó i quedar-vos a casa. Cal lluitar perquè això canviï i tinguem més política i menys partits.