19/10/09

Mataró acull la jornada sectorial i municipal sobre immigració de CDC




Feia temps que l’Àngel Colom ens va proposar organitzar, a Mataró, la Jornada que el Secretariat Nacional d’Immigració i el Departament de Política Municipal de CDC organitzaven conjuntament. El títol, Nous Catalans i municipi: Polítiques d’Immigració, defineix molt bé el seu contingut.

Un programa molt dens que es va portar a terme des de les 10 del matí fins a 2/4 de 3 de la tarda de dissabte passat al Centre Cívic de Pla d’en Boet. Taules rodones, grups de treball o tallers i diverses intervencions de persones amb responsabilitats en el terreny de la Nova Ciutadania van anar dibuixant la situació en la qual es troben molts nous catalans, així com les polítiques que els municipis porten a terme per tal que la seva integració sigui una realitat.

Un èxit de convocatòria i de propostes i experiències. Com a conseqüència principal de la Jornada, es posa en marxa l'organisme municipalista que d'ara endavant impulsarà les polítiques d'acollida en els municipis: el Directori d'Alcaldes i Regidors sobre temes d'immigració, que coordinarà Alfons Escoda, regidor de Cerdanyola i Director d'Afers Municipals del Secretariat d'Immigració.



Joan Mora, president del Grup Municipal de CiU, va ser l’encarregat de donar la benvinguda als participants i ho va fer amb una descripció de la situació de Mataró pel que fa al pes dels nous catalans i les polítiques d’acollida que es porten a terme.
 


Va cloure la feina feta durant tot el matí una taula de luxe, encapçalada pel Secretari General Adjunt de CDC, Felip Puig, que, en la seva intervenció, referint-se als nous catalans va afirmar que “tenim el deure d’oferir acollida i el dret d’exigir la seva integració”.