29/9/09

Un projecte que ha fracassat

Tot ha estat molt ràpid i en un moment triat. amb poc temps per reflexionar i analitzar adequadament. A només un mes del final del termini en que acabaven tots els contractes, Maresme Digital TV i Televisió de Mataró anuncien la seva “fusió”.

Aquest divendres es farà l’acte de celebració del 2on aniversari del canal públic. És farà a Calella i es presentarà MaresmeDigital2TV, el segon canal públic del Maresme i, curiosament, la jornada acabarà amb el reportatge “El futur de la comunicació al Maresme”. Què explicaran? Ho tenien previst? Espero que sí, perquè sinó poden fer la de riure.


A més de les preguntes que ja s’han fet, apareixeran noves qüestions que caldrà anar resolent, però, a més de l’evident fracàs del projecte de televisió local pública, del que dia a dia van retirant-se ajuntaments, l’aposta ha arrossegat un “projecte de televisió privada amb vocació de servei públic”, com ho explicava en Lluís Lligonya. Televisió de Mataró, a punt de celebrar el 25è aniversari es veu obligada a desaparèixer voluntàriament abans de fer-ho per força. Què fàcil era arribar a acords i potenciar la cadena que ja teníem. Fàcil i més barat.

Per altra banda, i posem que ens creiem que mai un polític del govern ha trucat a un periodista per exercir-hi cap influència, ara el control democràtic de la nova cadena serà molt més limitat. El debat sobre aquest control és un clàssic de gent de la CUP, però, està clar que no poden demostrar res. Cadascú que pensi el que vulgui, però tothom sap per qui treballa i en aquesta ciutat els gerents no es trien a través de cap concurs públic. Que ningú em mal interpreti. Però si es diposita la confiança en una persona, per alguna cosa deu ser, a més de creure que té la capacitat necessària.

En continuarem parlant uns quants dies o setmanes, o potser mesos més.

1 comentari:

Quim Fernàndez ha dit...

Ja han vist que això no podia ser i han canviat el programa.

Tot i així, el PSC va més enrera i ara mateix es pot veure a:

http://www.socialistes.cat/psc_esl/Territoris/Maresme-Federacio/Actualitat/Agenda/Celebrem-el-segon-aniversari-de-MaresmeDigital-TV