6/7/09

Veus de Mataró, de Xavier Amat

Molta gent coneguda, la majoria pertanyen al moviment veïnal de la ciutat. Hi ha molts històrics, com Rafael Cava o Paco Orozco, també alguns polítics, entre els quals hi veig, assegut a mitja sala, l’alcalde Robert. Arriba, com un entrevistat més, en Salvador Milà, que seu al meu costat.

Després d’una breu introducció de Jesús Nieto, president de la
FAVM, l’autor, Xavier Amat, introdueix un vídeo que per problemes tècnics no podem acabar de veure. Però, malgrat la pel·lícula prometia, la improvisació de l’autor no té preu. Algunes preguntes, diversos elogis, tots merescuts, i felicitacions.

Finalment, arriba l’hora de poder tenir el llibre que es presentava a les mans. Un disseny cuidat per a un repàs a la història de “Les lluites veïnals, explicades pels seus protagonistes”, com diu el subtítol del llibre “
VEUS DE MATARÓ”. Hi destaca el títol de l’entrevista a l’alcalde Mas: “Els líders veïnals són polítics fracassats”. Sembla que, una vegada més, Manel Mas surt amb to provocador. La polèmica està servida! Però el més important és que tenim un document que parla del moviment veïnal dels darrers cinquanta anys a Mataró i que el treball està fet per un professional que coneix bé aquest món i la seva gent. No us ho perdeu, compreu-lo i aprofiteu l’estiu per llegir-lo.