27/7/09

Santes 2009: L’Ofici

Assistir a l’Ofici de Les Santes en un lloc com el que ocupa la Corporació és un privilegi. Els regidors, amb l’alcalde al capdavant, i les autoritats convidades ocupen els primers bans de la Basílica de Santa Maria, a prop de la coral, verdadera protagonista de la Celebració.

Entenc el paper que es reserva a les autoritats, però cada any penso que potser no caldria ocupar els bancs centrals, que podrien deixar-se pels feligresos habituals del Temple. És un sentit una mica contradictori, però no puc evitar el dubte.

En tot cas, l’Ofici és l’acte central de la Festa Major. Més enllà de la religiositat, és un concert excepcional que tots els mataronins i mataronines haurien de conèixer i assistir-hi, com a mínim, un vegada a la seva vida. En el meu cas, abans de formar part del Consistori no havia aconseguit quedar-m’hi durant les tres hores que dura, però cada any escoltava una part des del portal pel Fossar Xic. Si no ho fet encara, apunteu-vos pel 2010. Per aquella porta anireu a parar prop de l’altar Major i al coincidir amb el creuer i passa una mica d’aire que és molt d’agrair
.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ohhhh,kina corbata més bonica!!