9/6/09

El dia en que tothom ha guanyat

Foto Diari Avui

L’endemà d’una jornada electoral és aquell dia en que tothom ha guanyat. Tothom fa aquella lectura que més li convé pensant, suposo, que l’elector no té criteri per analitzar els resultats per ell mateix, o, pitjor encara, que és tonto.

Per no caure en aquest parany, la primera cosa que faig és felicitar al PSC-PSOE perquè diumenge va guanyar a Mataró i a Catalunya i, la segona, felicitar al Partit Popular pel seu èxit a l’Estat i al conjunt d’Europa.

Una vegada dit això, també puc dir que estic molt content perquè CiU és l’única força que puja en vot i percentatge a Mataró i en el conjunt del país. Al costat dels espectaculars resultats de Sant Cugat del Vallès, on en Joan Mora va ser fent campanya al costat de l’alcalde, Lluís Recoder, els de Mataró són molt engrescadors per a seguir treballant amb la mateixa il·lusió que ho hem estat fent fins ara.

A la capital del Maresme, som l’única força que puja a tots i cadascun dels barris, en vots i percentatge. Per desgracia, ho fem acompanyats de l’abstenció i el vot en blanc. Les formacions polítiques del Tripartit, amb el PSOE al capdavant, en canvi, baixen, totes elles, en vots i percentatges a tots, tots, els barris de la ciutat.

És veritat que el PSOE ha guanyat a Mataró, també ho és que el Tripartit segueix tenint la majoria, com ho és que aquestes eleccions no es poden extrapolar a cap altra. Però no és menys cert, que CiU està marcant una tendència a l’alça i el Tripartit tot al contrari.

No puc acabar sense dir que crec que el ciutadà està realment emprenyat, que no li agraden les campanyes que només volen ridicularitzar l’adversari, com no li agrada que manin els perdedors i que no es compleixin les lleis que ha votat. Que el que vol és sentir propostes i poder-se creure que està elegint a algú que vetllarà pel seu futur i el del país.

1 comentari:

Otger Cataló ha dit...

aquí l'únic que ha guanyat és l'abstenció, i tal vegada, els polítics s' haurien de plantejar seriosament el perquè.