15/5/09

Nit solidària

Un any més vull parlar de la Nit de la Solidaritat, festa de les entitats que treballen en la cooperació i la solidaritat internacionals a la nostra ciutat.

Mataró, amb el suport de tots els grups polítics presents al Consistori, dedica l’1% dels ingressos propis a projectes solidaris, quan hi ha un grapat d’institucions que encara no han arribat al 0,7% proposat fa molts anys.

Enguany, els diners s’han repartit entre 11 projectes de cooperació (468.958,40€), 6 de sensibilització (36.015,18€), 3 campanyes d’emergència (27.000,00€) i 3 accions a Catalunya (13.900,00€). D’aquests darrers, deu mil euros han anat a l’Agenda Llatinoamericana, projecte del que he parlat alguna vegada, que el 2009 porta un títol no sé si gaire apropiat per trobar consensos i suports de totes bandes: “Cap a un nou socialisme, la utopia continua”.

Pel que fa a les entitats, mereixen, com cada any, el reconeixement i la felicitació de tots. En aquesta ocasió, en nom seu ha parlat el Sr. Juan Antonio Ciller, membre del Col·lectiu de Teatre EPMA, que treballa en un projecte de Casa Comunal a Nicaragua. Pel que fa al desenvolupament de l’acte, sento haver de dir que, per a mi, no ha estat a l’alçada d’anys anteriors i no entraré en detalls, però si que he de dir que he trobat molt forçada la connexió que la conductora de l’acte ha fet entre la recollida solidària d’aliments organitzada per la Creu Roja per l’ocasió i la proposta del govern municipal anomenada “Sumem per la cohesió social”. S’ha d’estar molt apurat per fer propaganda partidista en aquests temes. Què tindran a veure les mesures del govern municipal, millors o pitjors, amb el treball de voluntariat de les entitats locals? Qui deu ser l’autor de la indicació perquè això es dies d’aquesta manera? Com deuen estar pressionats els professionals de la comunicació per arribar a aquest extrem? És una llàstima!!