19/5/09

La proposta d’Horts Urbans

Aquests dies s’està parlant de la creació d’horts urbans a la finca de Bon Recés. Proposta que ha estat ben acollida, només hem de veure les sol·licituds de informació que aquesta setmana s’estan adreçant a l’Ajuntament per tal de poder gaudir d’un dels espais que s’hi preveuen.

La proposta, aprovada pel Ple Municipal de setembre de 2006, va ser feta per l’Antoni Valls, regidor de CiU el mandat passat. Fet que, malgrat no s’ha amagat, mereix un reconeixement exprés pel treball que va realitzar explorant altres experiències. En aquell moment hi va haver somriures d’alguns que ja devien imaginar-se la plaça de les Tereses amb els parterres plens de tomaqueres. Però la proposta, que cercava donar un pas vers la conciliació entre el creixement urbanístic i el desenvolupament d’activitats integrades als espais naturals amb un element didàctic indiscutible, ha merescut, posteriorment, estudis per part d’institucions superiors.

Com en la majoria dels casos, va fer falta recordar al govern el seu compromís i preguntar com es trobaven els estudis. Ara, gràcies als diners del Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL), veurà la llum. Estic convençut que l’experiència serà positiva, tan pel paisatge com per la repercussió social que tindrà. Aquest és un exemple més que des de l’oposició també es construeix la ciutat quan el govern és receptiu, malgrat això passi poques vegades.