18/5/09

"Defensem el català a TV3"

L’Albert m’envia un enllaç. Venint d’ell sé que és de refiar i miro que és. Trobo una paròdia (vídeo de sota) que ha estat realitzada gràcies al recull dels errors lingüístics que van fer un grup de persones que segueixen Televisió de Catalunya des de fa molts anys i a l'ajuda que actors i actrius els van oferir, entre els que hi ha el mateix Albert.

També em passa l’adreça del bloc on trobar més informació. Segons els impulsors de la iniciativa, aquest any, el del 25è aniversari de TV3, a part de tot un seguit de celebracions i despeses més o menys justificades, s’imposa una reflexió del que ha representat i representa “la nostra” televisió per al nostre país. Pensem que la feina que TV3 ha fet, juntament amb el canal 33 i últimament amb el 3/24, ha ajudat i ajuda a millorar el coneixement i la normalització de la nostra llengua. Per a ells, la televisió catalana ha estat un dels pilars i un dels símbols de la nostra identitat, una de les eines de transmissió de la nostra llengua i cultura cap a les generacions futures i als nouvinguts.

Reconeixen, però, que últimament estan molt decebuts amb els canvis que s’hi estan produint pel que fa a la llengua, tant en l’ús com en el model que es transmet. Tot i això i molt més ho podeu llegir en un dels post del bloc i també a la presentació del grup del Facebook, que supera en escreix els 5000 membres.

Amb aquestes ratlles felicito als autors de la iniciativa i els agreixo la feina que fan i a l’Albert el felicito per la seva implicació i li dono les gràcies per haver-me’n posat al dia.

Ja estic esperant la nova paròdia, que sembla que portarà el títol de "Catanyòlia".