31/5/09

10 anys de Premis GIMM

L’abril de 1999 es constituïa l’actual Fundació GIMM, impulsada per l’associació del mateix any, que ja tenia més de vint anys de vida. Instal·lada des de l’any 2005 als locals del carrer Sant Pelegrí, la Fundació dona, directa o indirectament, feina a un elevat nombre de persones discapacitades. La seva tasca en el món de la inserció laboral de persones discapacitades és una de les labors més importants que realitza. L’atenció social, la rehabilitació física, la sensibilització i represntativitat a la comunitat són altres camps on la seva feina és molt important.

L’any 2000 va lliurar-se el primer Premi GIMM, en aquella edició premiant la labor d’institucions, empreses i persones. Va ser a la segona edició que es va incorporar el premi als mitjans de comunicació. Aquests guardons volen reconèixer, de forma pública, la labor a favor de la integració del col·lectiu i consisteix en el lliurament d’una estatueta obra de l’escultor mataroní i soci de l’entitat, Sr. Manuel Cusachs. Els premiats d’avui han estat: a l’apartat institució, la
Fundació Salas; per les empreses, Parques Infantiles Isaba; en el camp de4ls mitjans de comunicació, la Productora Co.Eficiente i entre les persones s’ha escollit als tres esportistes discapacitats que van fer junts l’expedició al Pol Sud, Jesús Noriega, Xavier Valbuena i Eric Villalón. Felicitats a tots !!

L’acte de lliurament de premis sempre consisteix en una gala extraordinàriament ben organitzada, que compta amb algun actuació. Aquest any hem pogut riure amb l’actor mataroní Pep Plaza i gaudir d’una excel·lent actuació d’uns ballarins molt especial. Aquí teniu un petit exemple.

Tots hauríem de col·laborar amb el GIMM i altres entitats com ells. Cada vegada són més les persones que a causa de l’edat o algun accident necessiten el seu ajut. No pensem pas que la seva labor només va dirigida a les persones que han nascut amb alguna deficiència física.

Moltes gràcies per la vostra feina.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Convergència i Unió i els drets del poble palestí

El 14 de Maig el candidat de Convergència i Unió a les eleccions europees, Ramon Tremosa, va assistir juntament amb altres destacats membres de la federació nacionalista a un sopar en què es commemorava la fundació de l’estat d’Israel. Segons el diari La Vanguardia, a aquest sopar hi van assistir diferents “simpatitzants amb la causa israeliana”. Partint de la base que en Ramon Tremosa és lliure d’assistir als actes que consideri, no podem evitar fer-vos una sèrie de preguntes:
- Per què no ha assistit Ramon Tremosa a cap dels actes organitzats per la Comunitat Palestina de Catalunya o per les diferents associacions de solidaritat amb Palestina?
- Per què no va assistir en Ramon Tremosa o cap membre de Convergència i Unió a la l’acte de presentació de l’Associació Catalana de Jueus i Palestins celebrada a l’Ateneu Barcelonès?
- Ramon Tremosa recolza el dret a l’auto-determinació del poble palestí?
- Fa seves les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen el final de la ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?
- La postura de Ramon Tremosa representa a la de Convergència i Unió?
- Quina és la postura de Convergència i Unió respecte al dret a l’auto-determinació del poble palestí i les diferents resolucions de Nacions Unides que demanen la fi de l’ocupació militar israeliana i la creació d’un estat palestí?
Si els dirigents de la federació nacionalista no són capaços de respondre a aquests interrogants després de la massacre de Gaza i de l’onada d’indignació que va recórrer la societat catalana, si no són capaços de dir, com està fent de forma reiterada Barack Obama, que les colònies israelianes a territori palestí són il•legals i que el poble palestí té el dret inalienable de dotar-se d’un estat sobirà, és que han perdut el contacte amb la realitat de la societat catalana i amb la realitat política internacional. Ha arribat l’hora de saber si Convergència i Unió respecte els drets humans i nacionals del poble palestí.

Atentament,
Xarxa d’Enllaç amb Palestina
(www.palestina.cat/info@xarxapalestina.org)

Quim Fernàndez ha dit...

Us agraeixo que hàgiu utilitzat el meu bloc per fer el vostre comentari.

Jo no puc donar-vos resposta, però ja ho he fet arribar a les persones adequades.