24/4/09

Sant Jordi, copatró de Catalunya

El Club d'Opinió Jaume Llavina des de l'any 2000 organitza en la diada del patró de Catalunya, una missa solemne amb benedicció i lliurament de roses i recordatoris als assistents. Al final de la celebració, la coral interpreta els Goigs de Sant Jordi.

Com he fet els darrers anys, mentre altres companys són a l’ajuntament per rebre tots els gegants de la ciutat, encapçalats per la família Robafaves i veure l’actuació de la Colla Capgrossos, ahir vaig participar de l’Eucaristia. Enguany el recordatori és obra d’en Josep M. Codina i porta una poesia de l’Albert Pera, que també va ser l’encarregat de donar la benvinguda a les persones que omplien l’Església de Sant Josep i explicar el per què de l’acte religiós. L’homilia va anar a càrrec de Mn. Oriol, estudiós dels textos que els Sants Pares han escrit fent referència a nacionalitats sense estat, com ho és el nostre país.


Quan vam sortir, tots els gegants anaven desfilant cap el seu barri o la seva escola, deixant en Robafaves, amb la seva família i els nans ben instal·lats. El Drac, escortat per les Diableses es preparava per la Fogonada. Un altre Sant Jordi s’estava acabant.