30/4/09

El tripartit no aconseguirà enterrar mai Convergència

Els darrers actes organitzats per Convergència, celebrats aquest mes d’abril a Mataró, demostren que el partit està ple de vitalitat i passa un bon moment.

Primer va ser Lluís Recoder, alcalde de Sant Cugat, qui en una acte celebrat a la Nau Gaudí presentava el seu llibre “La llibertat com a resposta” i, pocs dies més tard, Josep M. Cullell, president del Consell Assessor Nacional de CDC (CAN), qui va ser a Mataró en un sopar amb militants del partit.
.
Ambdós actes els va presentar Joan Mora, president de CiU a Mataró. Qui, de Recoder, va dir que en el seu llibre parla molt clar, mullant-se en allò que els polítics no diuen, i s’obre com a persona. Pel que fa a Cullell, el nostre cap de llista va afirmar que la seva feina és imprescindible pels qui encara estan en actiu.

De les paraules de Recoder, em quedo amb que una societat és lliure quan pot decidir el seu futur. L’alcalde de Sant Cugat no entén com un poble que té consciència de nació no pot decidir el seu futur. També comparteixo amb ell el fet de fer política per poder participar en la construcció del país, de la ciutat,... amb el convenciment que Catalunya també es construeix des de l’Ajuntament. Segurament és veritat que la política local és la més dura, però també és la que permet un contacte més directe amb els problemes de les persones.

Per la seva banda, Cullell va sopar amb un nombrós grup de militants històrics, molts del quals havien tingut responsabilitats, ja fos institucionals o de partit. Els assistents vam poder comprovar que la seva il·lusió és manté intacte quan va dir: “no suporto que aquests del tripartit m’enterrin”.

No va faltar un repàs a la situació mundial de crisi, de la que va dir que “la ineficàcia d’un govern dividit, on cadascun dels tres socis va per lliure, fa més difícil poder-li fer front”. Malgrat tot, es va mostrar més preocupat pel fet que no es compleix la llei, referint-se a l’Estatut, per la crisi política i, encara més, per la crisi de valors.

Cullell va demostrar-nos que no tots els polítics són iguals i que, com ell, n’hi ha molts que no volen ocupar un lloc a l’administració, sinó que només volen aportar la seva experiència i els valors perquè la gent que un altra dia governi siguin capaços de reconstruir el país. Encara que aquest esperit s’estigui perdent, a Convergència estem contents perquè encara ens queda molta gent com en Josep M.

Article publicat aquesta setmana a TRIBUNA MARESME.