11/3/09

PROU ABUSOS PELS NOSTRES BARRIS!!

Prou abusos pels nostres barris!! és el titular d’un comunicat que ha emès la Federació d’Associació de Veïns de Mataró, sumant-se a la campanya Prou abusos als nostres barris! Control social de la crisi! de la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya.

La Federació que reuneix les entitats veïnals de Mataró ha acordat sortir al carrer el 23 de març, alhora que dóna suport a la manifestació contra l’atur convocada pels sindicats el dia 14 de març i anuncia la seva participació a la concentració veïnal convocada pel 24 de març a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Les queixes, manifestacions i concentracions són contra l’augment per sobre de l’IPC dels preus dels serveis bàsics de la majoria d’institucions, influït l’Ajuntament de Mataró.

Convergència i Unió està en la mateixa línia que els veïns i així ho va anunciar durant el debat pressupostari i ho va tornar a dir en el passat Ple Municipal, presentant una proposta que demanava fer marxa enrere i modificar les ordenances fiscals de forma que el seu increment, respecte l’any anterior, no fos del 4,6% com va aprovar el govern, sinó de l’1,6%, que és el valor de l’IPC definitiu de 2008. Però el govern no va voler acceptar la proposta al·legant que així tindrà diners per redistribuir i poder fer polítiques socials.

Per aquesta regla de tres podrien cobrar encara més i des del seu lloc privilegiat fer de repartidora, però no és això. La seva obligació és cobrar el que sigui just, que vol dir augmentar només el que puja l’IPC i els altres recursos cercar-los de l’estalvi en despesa corrent i no gastar de manera inútil, per exemple en propaganda. Amb més transparència el ciutadà coneixeria que és i que fa l’administració, coneixeria la realitat, amb la propaganda només sap allò que algú vol que sàpiga.