25/3/09

PROTESTA VEÏNAL

Dilluns, més d’un centenar de ciutadans, jo diria que entre 150 i 200 persones, van reunir-se davant les portes de l’Ajuntament de Mataró convocats per la FAVM i tres sindicats (CCOO, USOC i IAC).

Ahir, dimarts, altres ciutadans i ciutadanes van trobar-se a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. En aquest cas, la principal entitat convocant era la Confederació d'Associacions de Veïns de Catalunya (CONFAVC).

Ambdues concentracions eren per denunciar l'increment per sobre de l'IPC d'impostos i taxes municipals i preus dels serveis bàsics. Encara que, en el cas de Mataró, la protesta a nivell local era més discreta.

Convergència i Unió ja va presentar una proposta demanant adequar l’augment de tot allò que gestiona l’administració local a l’IPC real. Recordem que aquest IPC s’ha situat a 1,6% i els increments municipals aprovats amb les ordenances fiscals van ser tres punts per sobre (4,6%). És per això que donàvem suport a la concentració.

El govern, en una situació estranya, no afluixa i manté les seves puges. Diuen que ho fan per redistribuir la riquesa. Potser quan se’n adonin no quedarà res per redistribuir, doncs les empreses s’hauran cansat de lluitar també contra l’administració i els particulars tindran situacions urgents per resoldre abans de pagar els seus impostos, malgrat sigui una obligació per a tots. Venen temps difícils i la ciutadania necessita que l’administració es posi al seu costat, no en contra seva.