24/12/08

NOUS MATARONINS, NOUS CATALANS

Ahir, amb una sala d’actes plena a vessar, es va celebrar, al Centre Cívic del Pla d’en Boet, el darrer dels actes, pel que fa al 2008, de lliurament de diplomes a les persones que han realitzar les diferents sessions del circuit d'acollida.

Així com en altres temes les diferències polítiques poden ser importants, pel que fa als de Nova Ciutadania la responsabilitat dels diferents grups municipals ha fet possible trobar el consens amb certa facilitat. Per altra banda, això ha estat més fàcil perquè des del Departament corresponent, amb el tècnic Josep Palacios al capdavant, les coses s’estan fent bé. És evident que per aconseguir que a prop del 50% de les persones nouvingudes facin de forma voluntària tot el circuït d’acollida municipal cal treballar molt.

És per això que
l’Àngel Colom, president de la Sectorial d’Immigració de CDC va voler assistir a la sessió d’ahir i, en sortir, va anunciar que treballarà perquè altres ajuntaments, en els quals CiU és al govern, contemplin la possibilitat d'organitzar programes i actes de ciutadania com aquest i que són útils per iniciar el procés d'integració al país dels ciutadans que arriben a qualsevol indret de Catalunya.

Els programes d’integració a Mataró van iniciar-se amb Consol Prados de regidora i, encara que alguns successors seus no han demostrat el mateix interès, Josep Palacios ha mantingut l’esperit i hi està treballant de valent. Amb
el nou pacte, aprovat el passat mes d’octubre, s’enceta una nova etapa que esperem porti encara millors resultats que l’anterior, arribant a tots els recons de la ciutat i a totes les persones en bé de la convivència, que s’aconseguirà amb la participació de tots i el coneixement mutu de les diferents cultures.