30/11/08

LES ENTITATS PROTAGONISTES

Avui ha tancat les portes la Mostra d’Entitats. Des de dijous passat, han estat quatre dies de trobada, d’exposició i de donar a conèixer la riquesa associativa de la ciutat.

Per a moltes entitats, jo diria que per a totes, és un esforç molt gran la seva presència a la mostra. Segurament són molt poques les que en treuen un “profit” directe o mesurable, com per exemple la captació de nous socis, però l’oportunitat de formar part d’un aparador tant impressionant i de compartir experiències amb les altres entitats, siguin o no del mateix sector, és única.

Deixant a banda alguns debats, no tots, que s’organitzen artificialment en horaris que fan impossible la participació de les persones que col·laboren amb les entitats, l’única crítica que es pot fer és la durada. Tot i que la visita de les escoles és una cosa molt interessant i que pot ajudar a fomentar l’associacionisme, tenir els estants oberts el dijous a la tarda i tot el divendres és molt complicat pels que treballem.

En tot cas, balanç molt positiu i felicitació per la implicació personals d’alguns tècnics i treballadors municvipals que hi dediquen el seu temps més enllà de la obligació professional.