12/11/08

LA HANNAH JONES

Hannah amb els seus pares


En una època en què la majoria dels adolescents pensen, sobretot, amb els amics, la música o els jocs d’ordinador, Hannah Jones, una nena de 13 anys, només vol viure la resta dels seus dies amb dignitat. Hannah, ha convençut a un hospital a retirar el cas que havia portat a un Tribunal Superior per obligar-la a passar per un arriscat trasplantament de cor en contra de la seva voluntat.

Although the operation should prolong her life, it would only provide temporary respite.Malgrat l'operació era l’única esperança per prolongar una mica més la seva vida, en el cas de superar la intervenció, la nena ha deixat molt clar que prefereix passar els pocs dies que li resten al costat de la seva família i els seus amics en lloc de morir a l'hospital

Her mother, Kirsty, an intensive care nurse, and her father, Andrew, an auditor, say they respect their daughter’s wishes and are angry that the hospital brought the action.La seva mare, Kirsty, una infermera de cures intensives, i el seu pare, Andrew, un auditor de comptes, estan molt orgullosos de la seva filla, que des dels cinc anys ha passat llargues temporades a al'hospital. Va ser el tractament per la leucèmia que li va provocar un forat en el seu cor, causa per la que ara necessitava un transplantament.

La notícia sorprèn des de qualsevol punt pel que es miri. Primer, perquè una llei permet a menors decidí sobre el seu futur quan això vol dir la mort, cosa que no permeten les lleis del nostre estat, després, pel suport dels pares davant d’una decisió com aquesta, sens dubte pels anys que fa que veuen com pateix la seva filla, però, sobretot, per la maduresa d’una nena de només tretze anys.

No hi trobo altre raó que la pròpia vida que a¡ha portat la Hannah des dels cinc anys, quan li van diagnosticar la malaltia. Segurament no aconseguim la maduresa pels anys, sinó per les experiències que ens toca viure. Els joves i els no tant joves de la nostra societat, també molts adults, tenen una bona preparació, però no tenim la maduresa que persones de la mateixa edat que els hi ha tocat viure situacions molt més adverses. En el cas de la Hannah ha estat a causa d’una greu malaltia, que ha tingut una vida molt curta però molt més intensa que molts de nosaltres.

No podem passar-hi per alt, a més de respecte per la seva decisió, hem d’aprendre la lliçó que ens està donant.