14/10/08

Increible !!

Davant el fet que els membres del govern i tècnics municipals realitzen viatges a diferents llocs, de l’estat i de fora, en funció de la seva responsabilitat, CiU proposà en el darrer Ple Municipal que s’elaborés un protocol d’actuació per a tots els viatges i les visites de càrrecs municipals, ja sigui per representació institucional, per raons de formació o d’altres, que contempli aspectes com pressupost, objecte, finalitat, informe posterior, etc.

El prec es va fer amb voluntat constructiva, amb la finalitat que l’esforç i els recursos emprats per aquests viatges reverteixin en tota la organització, a més de col·laborar a aconseguir una major transparència. Per altra banda, no és la primera vegada que, a demanda d’aquest grup o per iniciativa d’algun membre del govern, es realitzen informes en aquest sentit.

Increïblement, el que en qualsevol organització seria vist com una senzilla operació de passar comptes i compartir experiències per l’enriquiment de tots els membres d’aquesta, el govern municipal ho va considerar com una proposta estranya i gairebé extravagant.

Poc després, la presidenta de l’IMPEM va haver
d’explicar perquè l’informe demanat fa quatre mesos no havia arribat fins ara, quan la llei l’obliga a respondre a l’oposició en menys d’un mes. No va ser capaç de donar una resposta convincent, però si que va ser capaç d’assegurar que aquell era el darrer informe que feia un membre del govern. Convergència i Unió no renunciarà a la tasca de control del govern que, com oposició, té encomanda i seguirà preocupant-se per tot allò que es fa amb recursos municipals i per conèixer quins beneficis reporta als ciutadans.

1 comentari:

Otger Cataló ha dit...

El que és sorprenent és que no existeixi des de fa temps un mínim control pressupostari. En una empresa qualsevol existeix. No entenc com els que tenen més responsabilitats, ja que els polítics treballen al servei de la ciutadania, no volen complir aquest mínim i a més a més ho titllen d'extrany i extravegant.