18/7/08

Avui ens ha caigut un tros de crosta

Manifestació de suport a A. Bassas. Imatge e-notícies

El desembre de 2007 el diputat socialista Joan Ferran, en una entrevista a El Periodico, va declarar: “cal arrencar la crosta nacionalista de les emissores de la Generalitat". I va afegir: “Quan un director de programa pronuncia arengues com les que se senten a primera hora del matí a Catalunya Ràdio...”. Avui, poc més de mig any després, Antoni Bassas ha deixat “El matí de Catalunya Ràdio”.

HI ha qui diu que el següent que tenen a la llista és Josep Cuní. Bassas i Cuní són dos professionals que mai han demostrat cap preferència per Convergència. Són professionals que han actuat sense manies pensant que treballaven per un país, de Catalunya. El programa de Bassas era dels pocs que encara es podien estudiar d’una emissora que és de tots.

Avui, el director del programa, en el seu darrer dia d’emissió s’ha decidit a donar el motius pels quals no ha acceptat continuar. Li demanaven comença a les 6 i acabar a les 11, va acceptar començar a les 6, però no d’acabar a les 11, tots els programes de la competència acaben a les 12, i alguns a 2/4 d’1; que deixes de fer “alguna pregunta més”, el què dóna més audiència a l’emissora i revisar els col•laboradors del programa. Si això no és intervencionisme que algú ho expliqui.

Per desgràcia, no podem fer altra cosa que agrair la feina a favor de la nostra llengua i la important aportació a la normalitat del país que, durant anys, han fet els components de l’equip que, sota la direcció de l’Antoni Bassas, ha fet possible “El matí de Catalunya Ràdio".