13/7/08

15è Congrés CDC: Tarda de cloenda

Després de dinar hem dubtat que fer, faltava molta estona per començar el Plenari de clausura del Congrés. La Carolina ha decidit anar a fer un tom, altres han anat a un racó a parlar sobre temes locals, en Marc volia descansar una estona, però l’han reclamat, i jo he aprofitat per fer el post anterior a aquest.

He pujat a l’espai on els blocaires vam fer la taula rodona el primer dia, a cada taula hi ha endolls i pots connectar l’ordinador. No era el primer en Toni Ibañez ja estava escrivint al seu ordinador. Després, he cercat els companys i hem trobat a l’amadeu que sortia de la trobada amb els Sèniors. Ens ha explicat com ha anat, se’l veia satisfet. Ell encara no es considera pas enretirat, col·labora a nivell nacional i també local. Pel que ens ha dit, el canvi de nom, doncs finalment es dirà “Consell Assessor”, es cosa seva.

Ens hem anat apropant a l’auditori del Palau de Congressos i la cua anava creixent per moments, finalment han obert les portes i ens situat al lloc de sempre.

Proclamació de resultats:

.
La sessió comença amb la proclamació de resultats de les votacions del mig dia, reprodueixo el resultat de les presidències de Federació: Jordi Martí (Barcelona ciutat) 78,86%; Jordi Turull (comarques de Barcelona) 87,67%; Eudald Casadesus (Comarques de Girona) 73,55%; Ramon Ferrer (Comarques de Lleida) 80,00%; Joaquim Nin (Comarques de Tarragona) 84,88%; Xavier Pallarès (Terres de l’Ebre) 85,72%; Jordi Moltó (Comarques Centrals) 55,81% i Albert Alins (Comarques de l’Alt Pirineu) 94,55%. Tots van pujant al lloc que tenen reservat a l’escenari fins que l’Executiu queda complert.

Felip Puig:

A continuació, pren la paraula Felip Puig, elegit aquest matí Secretari General Adjunt del Partit. Inicia amb agraïments per la militància, els qui ocupen algun càrrec i també els treballadors del partit.

Afirma que ha estat un Congrés d’alternativa, no pas d’oposició al tripartit, com esperaven alguns. Tampoc han aconseguit que trenquéssim amb Unió, treballarem millor com a Federació, cercant un millor encaix a les llistes municipals, per seguir essent la primera força del país.
.

També esperaven més radicalitat, que no salpiquéssim cap on anàvem, doncs tampoc ho han aconseguit. Tenim clar que només amb més autogovern aconseguirem el que volem. En tenir estat propi i en la independència, els nacionalistes hi pensem sempre, no cal escriure-ho, no en parlem gairebé mai, però treballem cada dia per aconseguir-ho.

Ni baralles internes, ni trencament amb Unió, més Convergència i treballar perquè Mas sigui president. Això és el que hem estat fent i continuarem fent a partir d’avui.

En aquest moment, la sala, dreta, cridava: MAS PRESIDENT, MAS PRESIDENT, ...

L’objectiu de la Secretaria General Adjunta serà, entre d’altres, que la construcció nacional de Catalunya sigui el projecte de gent totes les edats i de tots els orígens. Puig s’ha compromès a aplicar, durant els propers quatre anys, les conclusions de les diferents ponències del Congrés i ha afirmat que: “Convergència està a punt, es nota! Retorna la il·lusió a Catalunya”.

Artur Mas:

La darrera intervenció del Congrés, ha estat la d’Artur Mas, reelegit Secretari General amb més del 95% dels vots dels delegats. Ell també ha començat dient que Convergència ha fet un gran congrés, com correspon a un gran partit.
.

Com va fer el primer dia, ha tornat a parlar del President, explicant que cada en cada campanya, cada vegada que hi ha algun problema al que cal fer front, rep una trucada de Pujol, en que li diu: “Mas digueu-me que he de fer”. Fet que li ha agraït mentre el President de CDC visiblement emocionat.

Segons Mas, d’aquest congrés surt una Convergència més forta, que es respecta més a ella mateixa; més unida, fent una aposta per treballar junts, amb més diversitat interna que ens dóna força, que no és el mateix que més dispersa; més preparada, que sap reconèixer millor els seus errors.

Durant anys se’ns va acusar que no sabíem portar les relacions entre Catalunya i Espanya, doncs mireu com estem ara que les porten uns altres i mireu com està el prestigi de les institucions catalanes. Nosaltres no fem com ells, sinó que ens posem al costat de qui calgui per aconseguir més per Catalunya.

Ha afirmat que ens trobem davant una urgència nacional per una triple amenaça: sobre el teixit productiu, l’estat del benestar i la nostra identitat. Per afrontar aquesta situació, la reacció vindrà del catalanisme o no vindrà. Hem de fer pinya al voltant d’un projecte. Aquest projecte és la Casa Gran del Catalanisme, adreçat a les persones de la societat catalana, amb carnet o sense, que realment vulguin que aquest país vagi endavant. Això requereix que ens obrim i que ens deixem ajudar, per tant., requereix la generositat de la gent de Convergència. No es pot fer només amb CDC, però tampoc es pot fer sense CDC.

Per acabar, un breu resum programàtic: Catalunya s’escriu amb “C” de coneixement, de creativitat, de cohesió, de centralitat i de catalanitat. Amb un exemple familiar, Mas diu que hem de fer que els nostres joves puguin explicar què gran és la nació catalana. Han de sentir-se orgullosos de la nostra nació.

Hem d’encapçalar la dinàmica del país per aconseguir dues condicions bàsiques de qualsevol país, independent de la seva riquesa, del seu poder, la seva dimensió i la seva força, que sigui estimat per la gent de dintre i respectat per la gent de fora. Un País que tots els ciutadans se’l facin seu, que estimin la llegua i les institucions.

El congrés ha acabat passades les vuit del vespre amb el cant dels Segadors, l’Himne Nacional de Catalunya.

2 comentaris:

Toni Ros ha dit...

Quim, em temo que el meu link està malament. Salutacions!

Quim Fernàndez ha dit...

Ja ho he solucionat.
Disculpa i moltes gràcies per passar pel meu bloc.

Salutaicons!
Quim