15/6/08

15è Congrés CDC: Fent camí cap el 15è Congrés de CDC

Ahir al matí, mentre alguns assistíem a la interessant “I Jornada Valors i Compromís” (us recomano post de la M. José Recoder), altres companys participaven en el debat en comissió de les esmenes que s’han presentat des del Maresme a les ponències del 15è congrés de CDC. Jo vaig arribar just quan els portaveus dels diferents grups exposaven el resultat del treball en ponència al Plenari i encara vaig ser a temps d’intervenir i expressar el meu vot a la feina que s’ha estat fent durant tot el matí i que ha estat el punt final a les trobades realitzades durant tot un mes.

A la tarda, immediatament després de dinar, una taula amb Jaume Sobreques i Agustí Colominas. Especialment sorprenents els posicionaments del primer, defensant nacionalisme en front de catalanisme i dret a l’autoderminació davant el dret a decidir. Segons Sobreques, l’expressió “catalanisme” ha estat devaluada per l’ús que se’n ha fet, especialment en boca dels actuals dirigents del PSC-PSOE. Parlant d’aquest partit, el seu, va dir que si no té crisi és perquè és monolític i no té contestació i que el sector veritablement catalanista està marginat, sense representació institucional significativa. No cal dir-vos que això no va quedar aquí i que va despatxar a gust davant un auditori on va reconèixer trobar-s’hi com a casa.

Després d’això, Ramon Camp, vicepresident del Parlament de Catalunya, va ser l’encarregat de fer la cloenda i encoratjar els presents a seguir treballant de cara al Congrés Nacional que celebrarem el mes de juliol a Barcelona. Abans, però, un nou congrés territorial, el de la Regió I, Federació Territorial a que pertany el Maresme. El proper dia 28 ens trobarem tots a Martorell.