30/1/08

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU



A Catalunya, el “Dia Escolar de la no Violència i la Pau” (DENIP) es promou a partir del Pla d’Escoles Associades a la UNESCO. Es recorda l’aniversari de la mort de Gandhi.

El lema del DENIP d’aquest any, “Arrels per la pau”, coincideix amb el nom del CD de cançons per la pau que va publicar, el passat mes de desembre, l’Escola Pia de Santa Anna a Mataró. Precisament aquesta escola ha preparat per avui una activitat breu i senzilla, però simbòlica, participada conjuntament per totes les etapes de l’Escola.

S’ha fet un acte a la Plaça de Santa Anna on s’han reunit tots els alumnes del Col·legi Al centre de la plaça hi havia una olivera (arbre simbòlic, arrels...) on totes les classes hi ha penjat els seus desigs de pau. Els nens de P3, asseguts a terra al voltant de l’arbre, han format amb lletres gegants la paraula PAU. La resta d’alumnes i professorat s’han situat formant cercles concèntrics, amb els més petits a l’interior. Dos alumnes de cada grup han estat els encarregat d’acostar un “penjoll” amb els desitjos de pau de tota la classe. Un equip d’alumnes de batxillerat, els més grans, penjaven aquests desitjos de pau a l’arbre.

Mentrestant, s’escoltaven algunes cançons de pau i s’ha llegit el Manifest. L’acte ha acabat amb la cançó “Voldríem viure en un món de pau...”.