10/11/07

PARTICIPEM ??

Avui s’ha celebrat, al Centre Cívic de Rocafonda, una JORNADA PARTICIPATIVA per tal de “treballar conjuntament en la concreció d’una nova proposta de treball pels consells municipals”.

Els objectius de la jornada eren: d’una banda, "presentar les propostes de treball inicials i valorar-les" i, per l’altra, "treballar conjuntament en l’elaboració de propostes d’intervenció adreçades a la millora dels Consells Municipals".

És evident que una vegada reconegut per tots, els que fa temps que ho diem i ara també el govern municipal, que la majoria dels actuals consells municipals de participació no compleixen les expectatives de participació ciutadana per a les que van ser creats, aquestes eren unes jornades molts importants.

La realitat és que no arribàvem a cinquanta persones. No hi havia ni els presidents dels consells municipals actuals ni dels organismes autònoms, llevat de la Sra. Quitèria Guirao i el responsable de Participació Ciutadana. El cap del Servei corresponent, suposo que per algun motiu personal important, no ha arribat fins ¾ d’11, quan l’acte estava convocat a 2/4 de 10 del matí. Com anècdota, la primera persona en agrair l’assistència dels presents ha estat la tercera en parlar i no era de la casa, el regidor se’n ha oblidat, o jo no ho he sentit. Al final de la presentació de la Jornada, una intervenció (d’un representant del PSC) per queixar-se de la convocatòria i del retard en començar. La resposta, a més de justificar-se, ha estat que no hi havia previst, en aquell moment, cap torn de paraules per part dels assistents (érem allà per parlar de participació).

La participació és una assignatura pendent per a tots. No és la desitjada, ni en els òrgans municipals, ni en els partits, ni en les associacions. Però sempre hi ha qui té més responsabilitat i més mitjans que els altres, i en aquest cas és el govern municipal. No tinc gaires esperances que durant aquest mandat avancem en aquest tema, però tots hem de col·laborar abans que sigui massa tard.

3 comentaris:

Napoleón Bonaparte ha dit...

Quim, perdona mi torpeza. He entendido que el acto se realizó a 2/4 de 10 del matí y en este Acto, no sé, si pueden participar "CIUDADANOS NORMALES", ajenos al ajuntament se etiende. Mi pregunta en caso afirmativo sería. ¿Quien puede asistir a una reunión de participación CIUDADANA a esas horas de la mañana, si trabaja por la mañana y tarde, que son la mayoría?. Hasta en las Comunidades de Vecinos, se convocan reuniones teniendo en cuenta estos criterios.

Eso sí, los actos electorales, a la hora que podamos asistir todos.

Reitero que no se si lo he entendido de forma correcta. En fin.

Un saludo

Quim Fernàndez ha dit...

Efectivament, l'hora era 2/4 de 10 del matí de dissabte.

Efectivament, el dissabte, segons el govern amb informe favorable del secretari és un dia de treball, com a mínim per a l'oposició.

En tot cas, és veritat que la majoria de gent no treballa i es tractava de fer una jornada de treball, no una reunió de 2 hores.

Napoleón Bonaparte ha dit...

Vaya, no se me ocurrió pensar que ese día, era sábado. Supongo que directamente pensé que los sábados "el Ajuntament no trabaja" y no comprobé las fechas, etc. Instintivamente pensé en un día laborable, por eso me extrañaba pero en ningún momento pensé que era sábado. Entonces me parece bien un sábado.

Un saludo