21/8/07

NO DESVIEM L’ATENCIÓ

Si volem, ens podem fer els ofesos perquè en Felip Puig diu que aquest és un “estiu de vergonya: el país no surt del caos i el president de vacances, al pueblo”, com fa el diari dirigit pel germà d’un conseller socialista, però aquesta no és la qüestió.

En primer lloc, no crec que l’expressió sigui ofensiva, jo també tinc família al “pueblo” i hi he anat més d’una vegada. No me n'he amagat mai i he tingut interès en que els meus fills coneguessin on havia nascut el seu avi. Tota la família parla de “el pueblo” amb total normalitat. Quan parlem en català, també és “el pueblo” i no ho diem en cap sentit de burla, ja us ho podeu imaginar.

Només destacaré dues coses del que diu la nota de CDC, per a mi, més fiable a l’hora de reflectir el que va dir en Felip que alguns blocs socialistes. La primera: “els consellers han estat posats en evidència pels presidents de FECSA i de Red Eléctrica. No funcionen els trens, no tenim electricitat i l’aeroport està col·lapsat”. La segona: “el primer any del nou Estatut és el pitjor d’inversió de l’Estat, amb el 14%, la xifra més baixa des de 1988 i molt lluny del 18’8% que marca l’Estatut”. Aquestes són les coses que ens han de preocupar i no hem de permetre que desviïn la nostra atenció parlant de “tonteries”.

A tall d’anècdota, us diré que l’alcalde d’Itrabo, província de Granada, on va néixer el meu pare, és cosí meu i és del PSOE.