22/7/07

LES SANTES, Jornada Castellera (III)


Els darrers anys la Jornada Castellera dels Capgrossos té personalitat pròpia per Les Santes. Han quedat enrera aquells anys en que la Colla havia de lluitar per incloure la seva Diada, que forçosament ha de ser en diumenge per poder comptar amb presència de colles convidades, al programa oficial de la Festa Major.

La Jornada d’avui ha estat la millor actuació de la temporada, dit pels entesos que segueixen els castells setmana a setmana. Els Verds de Vilafranca, que van convertir la plaça Santa Anna en Plaça de Nou, han tingut un excel·lent actuació, els Capgrossos han estat magnífics i els Xiquets de Reus també han estat a l’alçada.

Però no era una Jornada qualsevol, després d’un any molt dur pels de Mataró, avui també ha estat un sentit homenatge a la Mariona Galindo. La plaça ha quedat en silenci mentre es llegia un text recordant els fets de fa un any. Després, dos pilars de quatre dels Capgrossos acompanyats dels pilars de les altres dues colles deixaven anar uns coloms que s’han enlairat cap al cel com sigui volguessin anar amb la Marioona.