11/6/07

UNA REFLEXIÓ ENCERTADA

Aquests dies s’ha parlat molt de l’elevada abstenció que hi va haver el passat dia 27 de maig. Molts polítics han estat preguntats per les causes i per les possibles solucions. També han estat molts, com el mateix Manuel Cuyàs, els periodistes que han escrit els seus articles d’opinió sobre el tema.

Jo he trobat especialment encertat l’article que la Maria Rosa Cuscó va publicar a el diari “El Punt” fa just una setmana. En el seu escrit, la Maria Rosa fa primer una anàlisi de l’abstenció, que a Mataró ha estat molt superior a la mitjana nacional, seguidament entra a parlar de les complicades raons perquè s’ha produït.

Finalment, després de passar per la situació de tots i cadascun dels partits presents al Consistori, proposa una política de consens i insinua un govern de concentració pels temes bàsics, deixant un marge per aquells en que hi pugui haver posicions clarament diferenciades.

Val la pena llegir l’article que, coneixent a l’autora, està escrit des del convenciment personal, amb molt de respecte per a tothom, especialment pel seu propi partit, encara que aquest, segurament seguin indicacions de la direcció, ja se’n ha desmarcat.