31/5/07

TOTS HEM PERDUT

És un clàssic de les nits electorals que tots els partits i tots els candidats facin una lectura en positiu dels seus respectius resultats. No sabem com, però tots han guanyat.

Doncs aquesta vegada, des del meu punt de vista, tots hem perdut. No només perquè tots, menys la gent de la CUP, hem reculat en nombre de vots, sinó perquè la manca de mobilització i l’abstenció tant important és una derrota pels partits i pel propi sistema de que ens hem dotat.

Cap favor fan ara aquells que, en mig de les celebracions, encara tenen temps per seguir atacant. Des d’aquí la meva felicitació als que han quedat els primers, tot i perdre vots, i als membres de la Candidatura d’Unitat Popular, que han rebut el premi a quatre anys de treball constant.

Ara cal escoltar als ciutadans perquè puguin explicar-nos que fem malament. Segurament escoltar és una de les coses que tots, en política i a la resta d’activitats, fem poc. En lloc de carregar contra tothom i disparar contra tot, cal trobar solucions als problemes de cada dia que tenen les persones, joves i grans. En tot cas, el que no podem fer és passar per alt la gran abstenció que hem tingut i l’elevat nombre de vos en blanc.